Csángó asszonyra ütöttek sárga csillagot

A csángók kicsiny, de mégis oly hányattatott cseppje a magyarságnak, hogy elnyomásukról könyvtárat lehetne megtölteni. Ezért, ha valahol a világon tárt karokkal kellett volna fogadni Petrás Mária csángó énekesnőt, akkor az a Zsidó Kulturális Fesztivál volt. Ehelyett az antiszemitizmus hamis vádjával támadták meg és alázták porig. Kiváló példa az emberi hülyeségre az, ahogyan kirekesztettek egy csángó énekesnőt egy olyan rendezvényről, ahol a kirekesztés elítélése és az elnyomottak megsegítése szívből kellene, hogy jöjjön.

Wass Albert, akinek a legszebb regénye egy román parasztlányról szól, egész életében tagadta, hogy fajgyűlölő vagy antiszemita lenne. Egyetlen ilyen jellegű cikket vagy könyvet sem írt. Ez valljuk be, elég furcsa lenne egy antiszemita írótól. De mindegy, mert lényegtelen, hogy Wass antiszemita volt-e. Csak az biztos, hogy Petrás Máriát azért antiszemitázták le, mert a vád szerint részt vett egy Wass Albert esten, és a vád szerint Wass antiszemita volt.

Richard Wagnerről, a nagyszerű zeneszerzőről nincs vita, hogy antiszemita volt, mert ez nem feltételezés, hanem tény. Tehát – ha jól értem – Fischer Ádám, aki Wagnert vezényel, antiszemita? Az is antiszemita, aki szereti, játssza Wagner zenéjét vagy részt vesz valamely szerzeményének koncertjén? Henry Ford, a zseniális autógyáros és az amerikai ipari technológia forradalmasítója szintén gyűlölte a zsidókat. Annyira, hogy jóformán az antiszemita ember prototípusa volt. Tehát a Ford autókat vásárlók, azokat vezetők, azokba beülők is antiszemiták? Villon nem csak bűnöző volt, de nagy valószínűséggel gyilkolt is. A Villon verseit kedvelők, szavalók, fordítók bűnözők? Aki József Attilát szereti, az meg kommunista?

Lehetne még sorolni tovább, miért volt aljas és cinikus a Petrás Máriát ért vád, de nincs értelme. Mert egy dolog biztos. A csángó énekesnőt úgy antiszemitázta le a MAZSIHISZ, ahogyan a zsidókra tettek sárga csillagot a nácik. Akkor sem számított, hogy a megbélyegzett kicsoda, micsoda, mit gondol, mit tett vagy milyen ember egyáltalán. Most sem. Csak az, hogy egy vád vagy kitalált elmélet alapján megalázzák. Mert a csángók kicsiny, de mégis oly hányattatott cseppje a magyarságnak, hogy a képviselőjükbe most is bele lehetett rúgni.

Ábel Attila

https://csepelinfo.blogstar.hu/./pages/csepelinfo/contents/blog/20000/pics/lead_800x600.jpg
Kirekesztés,MAZSIHISZ
 

Az ötödik hadoszlop2015.08.10. 23:10

Íme a Jobbik árulása!2016.07.04. 11:45

Ez nem bevándorlás2015.06.23. 10:05

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?