Ilyen az „összefogás” a színfalak mögött

2017.09.04.

Nagy bejelentésekkel és jobb-rosszabb színészi játékkal tűzdelt előadás zajlik az ellenzéki pártoknál. A színjáték arról szól, hogyan lesz – vagy nem – balliberális összefogás és jobbikos szövetségkötés a választásokon. Beszélnek zárt ajtós egyeztetésekről; hogyan közelítik egymáshoz a programjaikat, hogyan akarják leváltani a Fideszt. A színfalak mögött ehhez képest már régen eldőlt, ki hol indul. 

Csepelen például február óta tudjuk, hogy Szabó Szabolcs lesz a közös jelölt. Egyedül a DK illegeti még magát. Gyurcsányékat ugyanis Botka bekerítette és megszívatta. Ezért tartott a DK kampánynyitót másodikán. Felfújják magukat, mint a mesebeli béka, hátha a Botka megijed. Talán még be is mutatják a valóságban nem létező 106 jelöltjüket. De hamarosan beadják a derekukat. Muszáj nekik, mert hiába kapnak kevés pozíciót, a böllérkést ők akarják fogni a visszavágón, amikor a nyüszítő MSZP-t 2018-as választások után a vágóhídra húzzák.

DK-Jobbik két jó barát

2016.01.18.

Jobbik_DK_ket_jo_barat

Létezik olyan helyzet, hogy egy gyurcsányista politikus az általa nyilas-nácinak és veszett kutyának tartott Jobbikkal összefogva próbálja megakadályozni, hogy munkahelyeket teremtő beruházást hozzanak létre? Létezik, hogy jobbikosok fognak össze “Gyurcsótány politikus bűnözőivel”, csak hogy közös erővel kárt okozzanak egy közösségnek?

Hát persze, hogy létezik! Ez picit sem extrém helyzet azoknak, akik ismerik a politikát. A képen Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció helyi vezetője látható. Éppen a Jobbik aktivistáit valamint a Jobbik által teljesen félrevezetett embereket szavaztatja arról, hogy nemet mondjanak egy 100 milliárd forintos beruházásra, amely 200 embernek ad majd munkahelyet, ugyanennyi családnak nyújt biztos megélhetést. A kezüket nyújtók közül néhányan még el is hiszik, hogy ez egy ügydöntő szavazás.

Ezeket a cikkeket olvastad már?